hittarecept.se

Vinbärsmuffins

Hej folket! Idag testar jag en helt ny grej igen, hoppas det kommer smaka gott :) Jag var i skåne i helgen och då fick jag smaka på en riktigt god muffins med en blåbärssylt inuti, den var sjukt god. Därav kände jag att jag ville testa göra något liknande, fast med en annan sylt. Resultatet blev följande; Muffinsar med en rödvinbärssylt som fyllning! Jag tror dessa passar till er som kanske inte gillar en fet cupcake med massa frosting på, utan en saftig muffins med en söt sylt inuti. 
 
Och återigen, har ni några tips på vad som är gott att baka på sommaren så släng gärna in en kommentar! 
 
Detta receptet ger 12 normalstora muffins eller 8 stora. 
Muffinssmet:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt 
 
Rödvinbärssylt:
ca 150 g röda vinbär
2 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 dl syltsocker
 
Gör så här:
1. Börja med sylten. Lägg bären i en kastrull med lite vatten i botten. Blanda i strösockret samt vaniljsockret och låt detta koka svagt. Låt koka tills mesta delen av bären har kokats sönder. Häll ner syltsockret och låt koka svagt i ca 5 minuter. Häll sylten i en skål och lägg plastfolie över. Låt svalna! Den kommmer tjockna när den väl blir kall. 
 
2. Gör muffinsarna. Sätt ugnen på 175°C (varmluft) . Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret och häll ner det tillsammans med mjölken i äggblandningen. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner det i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i 10-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna. 
 
3. Skrapa ur ett hål i varje muffins med hjälp av en gaffel. Fyll varje hål med ca 2 tsk sylt. Strö över lite pärlsocker. Servera!