hittarecept.se

BROWNIE

En riktigt god, saftig brownie med en cohkladglasyr och även topping i form av godisen "rocky road". Sååå himla gott! Jag fick en fråga för inte så länge sedan om jag inte kunde göra brownies, och helt slumpmässigt så blev det brownies till min första bakbeställning som jag hade idag! Så jag hoppas du som ville att ja skulle göra dem får ett bra recept på brownies! Receptet tog jag från Leila Lindholms bakbok "One more slice", en riktigt bra bok. 
 
Grundrecept brownie:
350 g mjukt smör 
6 dl strösocker 
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
 
Fudgeglasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad
 
Rocky Road toppping:
1/2 påse dumlekåla
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows 

Gör så här:
1. Börja med browniesmeten. Sätt ugnen på 175°C (varmluft). Vispa smöret och strösockret vitt och krämigt. 
2. Rör ner kakaon, sirapen och saltet. 
3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet. Häll ner i en ugnsplåt, ca 24x15 cm, med bakplåtspapper i bottnen och på kanterna. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig innerst.
 
 
4. Gör fudgeglasyren. Koka upp vispgrädden, mjölken och sirapen. Ta av kastrullen från värmen. 
5. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken, så att chokladen smälter.
6. Häll över glasyren på brownien och stör över jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
7. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor!
 
 

VÅFFELDAGEN

Idag är det självaste våffeldagen! Jag hoppas verkligen att alla har käkat minst en var! Har du inte gjort det, så rekommenderar jag att du gör det nu med en gång. Det finns oändligt med våffelrecept på både nätet och i kokböcker, i alla dess former och smaker! Orkar du inte leta efter recept, så är det bara att kolla nedan på mitt recept. Våfflorna blir grymt goda och frasiga :) 
 
DU BEHÖVER DET HÄR:
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl vatten
50 g smör
1 tsk socker 
en nypa salt
1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 
 
GÖR SÅ HÄR: 

1. Smält smöret. 
2. Vispa äggvitorna hårt.
3. Blanda äggulorna tillsammans med resten av ingredienserna 
4. Blanda ner smöret och de vispade äggvitorna. 
 
Grädda i ett våffeljärn! 
Servera med det du tycker om! 
 

AFTER EIGHT KLADDKAKA

Letar du efter ett recept på en kladdkaka med mintsmak, som är riktigt kladdig och god, så är DETTA receptet du letar efter! Denna kladdkakan hittade jag i min bakbok som bara handlar om kladdkakor, gjord av "husmorsorna" haha.. Om man vill ha något mer än bara kladdkakan, så kan man vispa grädde och blanda med turkisk yoghurt, så blir det en grym kombination! 
 
INGREDIENSER:
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
1 dl smält smör 
20 bitar after eight 
 
YOGHURT-GRÄDDEN (valfritt)
3 dl grädde
1 msk florsocker
3-4 msk turkiskt yoghurt 
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner resterande torra ingredienser och vipa till sist ner det smälta smöret. 
Smöra och ströa en springform och häll sedan ner hälften av smeten. Lägg sedan ett lager med 10 after eight bitar och häll över resten av smeten. Lägg sedan 10 after eight bitar ovanpå smeten. Grädda längst ner  i ugnen i 180°C (ej varmluft) i MAX 20 minuter. Låt kakan svalna och toppa med lite florsocker. 
 
2. Om man vill ha yoghurt-grädden till så vispa bara upp grädden och florsockret och blanda ner yoghurten. 
 
Den som jag gjorde idag är glutenfri, och om man ska göra den glutenfri så är det bara att byta ut vetemjölet mot glutenfri "mjölmix".  Man kan även servera med lite bär, det passar mycket bra till!