hittarecept.se

KALAS

Hej! Ikväll har jag varit på överraskningskalas för min fina vän Lisa. Oj va trevligt det var, massa god mat och bara en massa skratt! Men som ni alla vet, det är ju inget kalas utan en fet tårta! Denna gången blev det en chokladtårta som var ooootroligt god! Själva grundreceptet till tårtan är från en av deltagarna ur senaste säsongen av Hela Sverige bakar, men sen tog jag bort och lade till lite egna grejer till tårtan, så man kan säga att jag gjorde en egen version av tårtan! 
 
INGREDIENSER:

Chokladbottnen:
5 ägg
2 dl strösocker 
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1tsk vaniljsocker
 
VIT CHOKLADFYLNNING:

2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker 
50 g vit choklad 
 
CHOKLADSPACKEL:
6 dl vispgrädde
1,5 dl kakao
3 msk socker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1.Börja med chokladbottnen; vispa äggen och strösockret riktigt fluffigt. Blanda de andra torra ingredienserna med varandra och vispa försiktigt ner det i äggsmeten, helst i flera omgångar.Häll smeten i en springform, ca 24 cm i diameter.
 
2. Grädda sedan smeten i 170°C (varmluft) i ca 35 minuter, eller tills den känns spänstig. 
 
3. Gör den vita chokladfyllningen; vispa grädden, florsockret och vaniljsockret löst. Smält den vita choklade och vispa ner i grädden. Ställ den sedan i kylen i ca 20 minuter. Vispa seddan upp till fluff.
 
4. Gör chokladspacklet; blanda grädden, kakaon och strösockret och ställ i kylen i ca 20 minuter. Vispa sedan snabbt upp till fluff. 
 
5. Montera kakan; Skär bottnen i tre delar. Lägg en del av chokladspacklet på första tårtbottnen och lägg sedan den vita chokladfyllningen på den andra tårtbottnen, lägg till sist den sista tårtbottnen överst. Spackla igen tårtan med resten av chokladspacklet. Dekorera med jordgubbar eller andra bär! 
 
 

Kommentera här: