hittarecept.se

Wedding cake

IDAG har jag verkligen lyckats! Sååå länge som jag velat göra en tvåvåningstårta, och idag slog jag till! Och resultatet blev ju faktiskt väldigt bra! Den består av en chokladbotten, en chokladkräm och en mascarponefrosting. En helt ny kombination på tårta, förutom botten som jag gjort tidigare. Ovanpå ligger även en prydlig ros, som jag gjort av marshmallowfondant. Jag tänkte att jag någon dag ska visa med bilder steg för steg hur man gör denna rosen! Faktiskt väldigt simpelt. 
 
Hoppas ni alla får en superfin helg ute i det underbara vinterlandskapet! Jag har en hel del kräm och frosting kvar från idag, så för min del kanske det blir lite mer bak.. Får se vad orken räcker till! 

Tårtbotten: (receptet räcker till en tårtform på 24 cm i diameter och en på form på 16 cm i diameter) 
7 ägg
3 3/4 dl strösocker
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 dl kakao
3 tsk bakpulver 
1 1/2 tsk vaniljpulver
1 1/1 tsk salt 
 
Chokladkräm:
200 g mörk choklad 
175 g smör, rumsvarmt 
50 g florsocker
100 g philadelphiaost 
1/4 dl kokande vatten
12 g kakao
 
Mascarponefrosting:
250 g mascarponeost
1/2 dl florsocker
2 1/2 dl vispgrädde 
 
Gör så här: 
Börja med tårtbotten. Om ni vill få riktigt bra resultat så rekommenderar jag att ni gör den dagen innan ni ska sätta ihop tårtan, för då hinner tårtbotten sätta sig och man kan skära väldigt fina bottnar. 
 
Sätt ugnen på 175°C (ej varmluft). Vispa ägg och strösocker riktigt tjockt och fluffigt. Rör sedan ihop resterande ingredienserna i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggsmeten. 
 
Efter ni siktat ner lite av mjölblandningen i taget, vänd då försiktigt ner mjölet, vispa inte, för då förstörs all luft som man precis vispat in! Lägg bakplåtspapper i botten på formarna, och smöra och mjöla kanterna.
 
Häll upp smeten till hälften i de två formarna. Sätt in dem i längst ner i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. 
 
Chokladkrämen:
Smält chokladen ovanför ett kokande vattenbad. Låt svalna ordentligt.
 
 
Vispa sedan smöret och florsockret fluffigt.
 
Rör sedan ihop kakaon med det kokande vattnet och rör sedan ner det i den smälta chokladen. 
 
 
Häll sedan ner smörbladningen och philadelphian i den smälta chokladblandningen och vispa upp snabbt till fluffig kräm! 
 
 
Mascarponefrostingen:
Vispa ihop mascarponeosten tillsammans med florsockret. Vispa sedan grädden och vänd ner i mascarponebladningen. 
 
Skär av toppen på tårtbottnarna så den blir rak och inte rund uppe på.
 
Skär sedan varje tårtbottnen i två, så ni totalt får fyra tårtbottnar, två stora och två små. 
Smeta på ett ordentligt lager på en av de stora bottnarna och lägg sedan på den andra bottnen. Gör sedan samma med den lilla tårtan. 
 
Lägg sedan på en ordentlig klick mascarponefrosting på mitten av tårtan och bred ut den på hela tårtan. Gör samma sakt på båda tårtorna. 
 
Lägg sedan den lilla tårtan på den stora tårtan. Och nu är det bara att börja dekorera! Var kreativ, spritsa runt kanterna som jag gjort eller låt den vara som den är! Låt fantasin flöda, eller vad man nu säger ;) 
 
Om man inte vill göra en tvåvåningstårta så kan man ju självklart göra en vanlig tårta! Det är bara att klicka in på kategorien "TÅRTA" och leta fram ett smarrigt recept! Eller ändra mängderna på detta receptet. 
 
Ha det bäst! 

Kommentera här: