hittarecept.se

Powerbars

Halloy! Nu närmar sig våren och sommaren med stormsteg! Och om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att en del laddar upp inför sommarformen och sommarkroppen?! Och vad jag vet så hjälper det kanske inte direkt att käka massa kakor och tårtor..SÅ därför har jag bakat supergoda och supernyttiga powerbars, som är grymma att käka innan eller efter träning, eller bara som ett snabbt mellanmål. Dessa powerbars är fullproppade med massa nötter, dadlar, plommon, kokosolja och massa mer, helt enkelt sånt som kroppen behöver för att må gott! 
 
Powerbars: 
2 dl pumpafrön
2 1/2 dl sesamfrön
1 dll solrosfrön 
3 dl riven kokos
200 g torkade plommon 
5 dadlar 
8 msk kokosolja 
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 
100 g mörk choklad (jag använde choklad med 86% kakao) 
Flingsalt 
 
Gör så här: 
Fröna ska rostas. Sätt ugnen på 200°C. Lägg pumpafröna, sesamfröna och solrosfröna i en ugnsform och grädda/rosta i 15-20 minuter. 
 
Medan fröna rostas i ugnen så ska även den rivna kokosen rostas i en stekpanna utan fett. Sätt plattan på medelvärme och rör om då och då. När kokosen fått en fin färg så är den klar. 
 
Lägg sedan kokosen och fröna i en mixer och mixa det smuligt.
 
Mixa sedan plommonen, daldarna, kokosoljan, kakaon och vaniljsockret. Rör sedan ihop det med de smuliga nötterna i en stor bunke. 
 
Smält chokladen och rör även ner den i nötblandningen. 
 
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, ca 30x24 cm och platta ut nötblandningen. Strö över flingsalt. Ställ sedan formen i kylen i minst en timma. Skär sedan i rutor, valfri storlek. 
 
Lägg sedan barerna i en bunke med lock, eller slå in dem i bakplåtspapper. Förvaras i kylen! 

Two tier cake

Här är resultatet på tårtan som jag grejat med sen igår! Jag är riktigt nöjd med den, speciellt med rosorna som växer diagonalt nerifrån och upp. Det är en chokladtårta med en chokladkräm och en smörkräm, mmmh så gott! Det enda som skiljer sig från förra tvåvåningstårtan är smörkrämen, så därför lägger jag bara upp receptet på den nu. Den är väldigt enkel och snabb att göra, perfekt till tårtor och cupcakes. 
 
Någon dag framöver tänkte jag visa steg för steg hur man gör marshmallowfondant samt sådana rosor som är på dagens tårta. 
 
Smörkräm:
500 g smör, rumsvarmt
750 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
saften från 1 lime 
 
Vispa upp smöret med elvisp så det blir vitt och fluffigt. 
 
Vispa ner florsockret, lite i taget, och avsluta med att vispa ner vaniljsockret och saften från en lime. 
 
Här kommer lite bilder från när tårtan är klar! 
 
 

Inspiration

Bakning är verkligen mitt allt. Jag blir alltid så lugn och glad när jag bakar. Att starta den här bloggen är lätt något av det bästa som jag gjort, det får mig att vilja baka mer och mer! Enda sedan jag startade bloggen har jag mer och mer insett hur mycket jag älskar att baka och hur mycket jag vill jobba med bakning i framtiden. OCH speciellt; jag är så sjukt tacksam för att ni gillar den! Alla fina ord som jag får, det värmer som tusan ska ni veta! Det peppar mig jättemycket att baka mer när jag vet att det jag gör är bra. Tack hörni! 
 
Vad gör jag idag då? Jo, jag är i full fart med att baka en till tvåvåningstårta, mamma fyller år imorgon och ville gärna ha en! Det är nästan exakt samma recept som förra tårtan, fast den här gången gjorde jag en smörkräm istället för mascarponefrosting. Men den är inte färdig ännu, så ni får bara några bilder från dagens bak. Imorgon ska jag sätta ihop den, så förhoppnigsvis kommer det mer bilder samt recept då! 
 
 
 
 
(Så här fluffigt ska äggen och strösockret vispas för att få en fin och luftig tårtbotten, se de tre bilderna ovan..)