hittarecept.se

Nutellacupcakes

Hejsan! Något som jag verkligen älskar med lov är att man kan baka precis när man vill. Ingen skola på vardagarna eller massa plugg på helgerna. SÅ skönt. Idag fick det bli ett nytt recept som jag konstruerat själv, med lite inspiration från Just Sweet. En chokladcupcake med nutellafrosting. Vi får väl se om det blir något bra! 
 
Detta receptet ger 12 cupcakes
 
Chokladsmeten:
205 g vetemjöl
1 1/2 - 2 dl kakao (beroende på smak)
1 msk maizena
1/2 msk bakpulver
235 g strösocker
110 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 1/4 dl grädde
200 g mörk choklad
 
Nutellafrosting:
100 g smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
4 stora matskedar nutella elller hasselnötskräm
 
Gör så här:
1. Börja med cupcakesmeten. Sikta samman vetemjölet, kakaon, maizenan och bakpulvret i en bunke. Rör ner strösockret. Vispa sedan i det rumsvarma smöret tills det blir smuligt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Vispa ner grädden. Avsluta med att smälta chokladen ovanför ett kokande vattenbad för att sedan vispa ner den i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i 175°C (ej varmluft) i 15-20 minuter. Låt svalna.
 
2. Gör frostingen. Vispa det rumsvarma smöret riktigt lätt och fluffigt. Tillsätt sedan florsockret, philadelphian och nutellan/hasselnötskrämen och vispa till en fluffig och silkeslen konsistens. 
 
3. Spritsa eller bred på nutellafrostingen på din cupcakes. 
 
Idag testade jag att använda bakplåtspapper som cupcakesformar. Det var bara att klippa ut en en bit och trycka ner den i en muffinsform och hälla ner smeten! Sen knöt jag ett snöre runt för dekorationens skull. 
 
 
 

Kommentera här: