hittarecept.se

Kokos-och citrontårta

Hej på er! Ni anar inte vad som hände härom dagen! Vet ni vilken hemsida Hittarecept.se är? En av Sveriges största hemsidor som ger ut recept. Hur som helst så frågade dom mig om jag ville bli medlem hos dem så alla mina recept på mina bakverk kommer upp där! Hur sjukt eller? Går nog inte satt beskriva hur glad jag är.  
 
Vill du gå in och titta mer på hittarecept.se? Klicka då på länken "Matbloggstoppen på My taste" som ligger uppe i vänstra hörnet! 
 
Detta firade jag självklart med att baka en tårta, och denna gången på ett helt nytt recept som jag konstruerat själv. Det är en tårta med citronbottnen, lemon curd och kokosfrosting! Eftersom jag inte gjort den förr så vet jag inte hur den smakar än, men jag lovar att berätta i nästa inlägg! Receptet på lemon curden är dock inte mitt egna, det tog jag ur bakboken Just Sweet. 
 
Citronbottnen:
5 ägg
2 dl strösocker 
1 dl vetemjöl (60g)
1 dl potatismjöl (80g)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker 
Skalet från två citroner
 
Lemon curd:
saften från 1-2 citroner, ca 1 dl 
2 tsk rivet citronskal
75 g strösocker
4 äggulor
60 g osaltat smör
 
Kokosfrosting:
8 dl florsocker
100 g smör, rumsvarmt 
4-5 msk kokosmjölk, beroende på hur kraftig smak man vill ha
 
Gör så här:
1. Börja med citronbottnen. Sätt ugnen på 175°C (ej varmluft). Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan skål och sikta sedan ner det lite i taget i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, vispa ej! Avsluta med att röra ner citronskalet. Häll ner smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. 
 
2. Gör lemon curden. Blanda alla ingredienser i en skål och sätt ovanför ett kokande vattenbad. Vispa tills det blir en fin och lagom tjock konsistens. Låt svalna i kylen. 
 
3. Gör Kokosfrostingen. Vispa ihop florsockret och smöret, tills det är pudrigt. Vispa sedan ner kokosmjölken (endast den tjocka krämen från kokosmjölken) en matsked i taget. Det kan vara bra att smaka efter några matskedar, det är ju trots allt du själv som ska bestämma smaken! 
 
4. Montera sedan ihop tårtan. Skär citronbottnen till 3 bottnar. Lägg sedan ett lager med lemoncurd på första bottnen och ett lager med kokosfrosting på den andra bottnen. Lägg sedan på den sista bottnen och spackla sedan tårtan med resterna av kokosfrostingen. Spritsa med en spritstyll som har ett litet hål, så det blir som trådar ovanpå tårtan. 
 
Om din lemon curd blir alldeles för lös så smeta bara på lite av lemon curden på varje lager, så det sjunker ner i bottnen. Idag blev min för lös och då fick jag göra så! 
 
Jag använde min lilla tårtform när jag gräddade tårtan (som ger en tårta med mindre diameter samt en en högre tårta), vilket gjorde att jag fick 4 bottnar istället för 3. Så få inte panik om eran tårta inte har samma form som min.
 
Om ni undrar varför jag ibland använder varmluft och ibland inte, så är det för att när man inte har varmluftsugn så gräddas tårtorna, cupcakesen, kakorna osv mycket jämnare.
 
 
 
 

Kommentera här: