hittarecept.se

KOKOSPAJ

Det här är mitt första inlägg på bloggen, lite spännande faktiskt! Tidigare har jag inte varit jätteintresserad av bloggar, men jag måste erkänna att detta känns förvånansvärt bra. Som sagt så kommer den här bloggen inte handla om mig, utan den kommer handla om vad jag bakar och förhoppningsvis lite tips till er också! 

Idag har jag gjort en supergod kokospaj, som framför allt inte var så svår att göra! Receptet hittade jag i min bakbok; The hummingbird bakery. För att göra denna paj måste du ha:

PAJDEG:

3 1/2 dl vetemjöl, plus lite extra att pudra med

100g osaltat smör

3/4 dl strösocker

1 ägg

 

FYLLNING:

4 stora äggulor

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl strösocker

4 1/2 msk majsstärkelse

1/4 tsk salt

2 1/2 dl kokosmjölk

3 1/2 dl standardmjölk (standardmjölk = grön mjölk)

 

TOPPING:

3 1/2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

 

En pajform med ca 23cm i diameter.

 

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Börja med pajdegen: Arbeta ihop smöret och mjölet med fingrarna och rör sedan ner sockret och ägget med en sked. När du fått som en boll, tippa då ut den på en lätt mjölad arbetsyta och knåda den lätt tills den håller ihop. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 20-30 minuter.

 2. När degen vilat klart så kavlar du ut den på en lätt mjölad arbetsyta så att den blir ca 5 millimeter tjock och tillräckligt stor för att täcka pajformen. Lägg degen i formen och tryck den försiktigt mot bottnen och kanterna.

 3. Jämna till kanten med en vass kniv, nagga bottnen (gör små hål med en gaffel) och låt sedan pajskalet vila i kylen i 20-30 minuter.

 4. Värm ugnen till 175°C. Ta ut pajskalet ur kylen, täck med bakplåtspapper och ris och grädda i 12 minuter. Ta försiktigt bort riset och bakplåtspappret och grädda pajskalet i ytterligare 15 minuter eller tills den är genombakat och ljust gyllenbrunt. Låt pajskalet svalna.

 5.Gör fyllningen medan pajskalet gräddas. Vispa ihop äggulorna och vaniljsockret med en gaffel i en skål. Blanda strösocker, majsstärkelsen  och saltet i en kastrull, tillsätt 1 deciliter av kokosmjölken och vispa till en slät massa. Tillsätt mjölken och resten av kokosmjölken och rör ihop.

 6.Sätt kastrullen på spisen och låt blandningen koka upp på svag värme under vispning. Så fort som blandningen börjar tjockna rör du ner 3 matskedar av den i äggulorna. Häll sedan ägguleblndningen i kastrullen och fortsätt att värma blandningen under omrörning tills den är tjock och påminner om vaniljsås.

 7. Häll den varma fyllningen i det avsvalnade pajskalet och täck genast över med plastfolie för att det inte ska bildas skinn på ytan. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur och låt sedan pajen stå i kylen i upp till 1 timme så att den svalnar helt.

 8. Medn pajen står i kylen gör du toppingen genom att vispa grädden, vaniljsockret och florsockret. Vispa ända tills du kan göra mjuka toppar!

ETT TIPS! 
Var försiktig när du tar ut pajen från ugnen samt när du ställer in den, pajkanterna är väldigt ömtåliga och går lätt sönder, som den har gjort lite på min. 

 
 
 
 
 
1 lovisa å linnea <3 <3 <3:

skriven

första kommentaren ever !!! :O :O :O
de ser väldigt gott ut btw ^^

Kommentera här: