hittarecept.se

Fotodag

Hej! Vilket väder det är ute! Perfekt för att få till fina bilder utomhus. Dessa cupcakes gjorde jag faktiskt igårkväll, kände att jag ville fota dem utomhus i det fina vädret idag! Igår testade jag en ny grej med mina cupcakes:
Vaniljcupcakes fyllda med vaniljkräm och toppade med chokladfrosting. Det må låta en aning konstigt att de är fyllda med vaniljkräm, men så goda de blir! Själva cupcake-receptet är samma som förra gången, därför lägger jag bara upp receptet på vaniljkrämen och frostingen. Om ni vill lyxa till det extra mycket någon gång så är detta receptet grymt, vanilijkrämen i mitten gör det ännu bättre! 
 
Vaniljkräm:
2.5 dl mjölk
1 vaniljstång 
3/4 strösocker 
3 äggulor
1/2 dl majsstärkelse 
25 gram mjukt smör
 
Chokladfrosting: 
4 dl florsocker
80 gram smör, rumsvarmt
200 gram mörk choklad
5 msk mjölk
 
Gör så här: 
1. Gör muffinsarna enligt receptet från förra inlägget. 
2. Bröja med vanilkrämen. Vispa ihop äggulorna, strösockret och majsstärkelsen vitt och fluffigt. Koka upp mjölken och fröna från vaniljstången (dela på den och skrapa ur fröna med en kniv) i en kastrull. Häll över den heta mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp den under kraftig vispning. Häll upp den i en skål när den tjocknat (det går väldigt fort när den börjar tjockna) och rör i smöret. Låt svalna. 
 
3. Skrapa ur små hål i mitten av varje cupcake och fyll dem med den kalla vaniljkrämen. 
4. Gör chokladfrostingen. Vispa florsocker och smöret tills det smular sig. Smält chokladen ovanför ett kokande vattenbad. Vispa ner chokladen i florsockret. Vispa ner mjölken, matsked för matsked. Låt den vila i kylen i ca 10 - 15 minuter så den hinner fastna en aning.
5. Spritsa eller bred på frostingen på de fyllda cupcakesen! 
 
TIPS:
Vill man undvika att få ett skinn på vaniljkrämen när den svalnar så kan man lägga plastfolie ovanpå!
 
 
 
1 Anita:

skriven

Såå fina och såå fantastiskt goda! Fortsätter gärna som "smak-jury"! Lucky me :-)

Svar: Det var bra det! Det får du gärna göra haha! :)
Olle Högeryd

Kommentera här: